Back

Periodiseren van voetballen

49.95

Voor het eerst is het periodiseren van voetballen beschreven in voetbaltaal. Op basis van de handelingstheorie en met behulp van wetenschappelijk onderzoek is het gelukt de voetbalpraktijk te theoretiseren. Hieruit is een nieuwe visie op het periodiseren van voetballen ontstaan. Deze werkwijze is vervolgens in de praktijk verder ontwikkeld op het niveau van WK’s, EK’s, de Champions League, de Eredivisie, de Eerste Divisie, de Nederlandse jeugdopleiding en met name ook uitgebreid in het amateurvoetbal. Daarbij heeft de feedback van topcoaches en -spelers als Frank Rijkaard, Johan Neeskens, Louis van Gaal, Ruud Krol, Guus Hiddink, Pim Verbeek, Dick Advocaat en Marco van Basten een belangrijke rol gespeeld.

-
+
Category:
Ook in het amateurvoetbal is de wedstrijd altijd het uitgangspunt binnen de teamperiodisering. De coach stemt de belasting binnen zowel teamtactische als voetbalconditionele trainingen af op de wedstrijdprestatie. Dit boek introduceert een periodiseringsmodel waarmee de coach de voetbalconditie van spelers gedurende het hele seizoen op een gedoseerde en verantwoorde manier kan ontwikkelen.
Alle richtlijnen, adviezen en suggesties in dit boek worden steeds praktisch uitgewerkt met behulp van een jaarperiodisering voor een jeugd- of seniorenteam uit het amateurvoetbal. Daarnaast krijgt de coach allerlei handvatten aangereikt om de obstakels te omzeilen die hij elke training tegenkomt. Periodiseren betekent namelijk iedere keer weer anticiperen. Daarnaast vraagt periodiseren ook om differentieren. Voetballen is weliswaar een teamsport, maar niet iedere speler heeft dezelfde belastbaarheid. Aan de hand van praktische voorbeelden staat beschreven hoe de coach maatwerk kan leveren in belasting met behulp van een indiviuele periodisering.
Dit boek over het periodiseren van voetballen, is vooral een voetbalboek geworden. Het is gelukt de praktijkervaring van Raymond Verheijen en een groot aantal topcoaches helder en gestructureerd op papier te zetten voor (jeugd)coaches in het amateurvoetbal.

Product details

  • Subtitle: Een topfit team zonder blessures in het amateurvoetbal
  • Author(s): Raymond Verheijen
  • Language: Dutch
  • Product details: 288 pages, Paperback
  • ISBN13: 9789491745065
  • Published: 2016
  • Publisher: World Football Academy

Additional information

Weight 1.26 kg
Dimensions 29.8 × 21.2 × 2.1 cm